cursuri adulți

cursurile noastre

CURSURI DE IMPROVIZAȚIE

(NIVEL: ÎNCEPĂTOR, INTERMEDIAR, AVANSAT)

Improteca

București, pe Comănița 9

Cursul este pentru orice adult interesat, fie că dorește să înceapă cursurile de improvizație, să cunoască oameni deosebiți și să își depășească anxietăți și blocaje, sau că dorește să continue ce a început (în cazul intermediarilor și avansaților), și să își dezvolte o carieră în improvizație, participând la spectacole, workshopuri, battle-uri și festivaluri naționale și internaționale de improv.

Beneficiile improvizației:

Având la bază conceptul “Da, și”, improvizația te ajută să devii mai pozitiv;

Improvizația stimulează creativitatea. Studiile psihologice arată că improvizația stimulează gândirea divergentă;

Improvizația te ajută să ieși din zona de confort. Este important să fii îndrăzneț atunci când improvizezi. Trebuie să părăsești zona ta de confort și să te exprimi;

Prin improvizație vei învăța să iți sprijini colegii de echipă. Devii un improvizator mai bun atunci când îi ajuți pe ceilalți;

Improvizația te ajută să asculți mai mult. Nu îi poți răspunde partenerului tău de echipă dacă nu ai ascultat ceea ce a spus;

Studiile arată că improvizația ajută la reducerea anxietății generale, a anxietății sociale, a depresiei și îmbunătățește calitatea vieții.

Ce facem la fiecare curs?

CURS DE ACTORIE PENTRU IMPROVIZATORI

(NIVEL: AVANSAT)

Improteca

București, pe Comănița 9

Deși ne referim la două forme de exprimare teatrală diferite, improvizația și actoria au multe caracteristici comune. Vorbim despre improvizație, da, însă scenele credibile, personajele puternice și complete, mizele clare, firele narative și dramaturgice individuale și colective, elemente de bază în actorie, stau și la baza formatelor de succes în improvizație.

Cursul pe care îl propunem este unul în care tehnicile și principiile aplicate în teatru sunt ajustate pentru formate și scene de improvizație. Scopul este de a construi personaje, narațiuni și scene cât mai credibile.
Sesiunile modulului se conturează în jurul următorilor piloni:

Prezența scenică

Expresivitate scenică, postura adaptată personajului ales, tehnică voce (dicție, emisie, joc nuanțe, timbru, accente, respirație, modelarea vocii în concordanță cu personajele jucate etc.), relaxare în scenă pentru un dialog credibil și o conectarea autentică cu partenerul;

Lucrul cu obiectele – exerciții tehnice de lucru fizic cu obiecte și acțiuni, dar și încadrarea lor simbolică într-o narațiune convingătoare;

Personaje puternice și credibile

Identificarea emoțiilor specifice personajului ales și exprimarea acestora prin acțiuni și scenă;

Creativitate și intensitatea expresiei;

Identificarea, definirea și aproprierea caracterului ales – jocuri de voce, postură, ticuri, elemente care definesc un personaj complet și credibil;

Dezvoltarea resurselor interioare pentru a juca la intensitatea necesară scenei, rămânând permanent în postura personajului ales;

Identificarea procesualității potrivite pentru tipuri diferite de scene

Conturarea unei narațiuni puternice;

Înțelegerea mizei individuale și pe cea a personajelor participante;

Construirea unei scene credibile din punct de vedere tehnic și dramaturgic;

Crearea unei profunzimi narative prin privirea de ansamblu a firelor cronologice și dramaturgice ale tuturor personajelor implicate;

Cursul se adresează tuturor improvizatorilor avansați sau intermediari, având cel puțin doi ani de experiență.
Vă așteptăm cu mult drag!

CURS DE ACTORIE ȘI TEATRU CLASIC

(NIVEL: ÎNCEPĂTOR, INTERMEDIAR, AVANSAT)

Improteca

București, pe Comănița 9

Cursul își propune o abordare cu totul diferită a actoriei, toți trainerii fiind atât actori, cât și improvizatori cu experiență în predare și sute de spectacole jucate.

Tehnici de actorie clasică și improvizație vor fi învățate practic, prin lucru individual și în grup. Participanții vor învață să se transpună complet și să aducă la viață personajele alese.

Câteva dintre temele abordate sunt:

Analiza și interpretarea textelor;

Dicție, respirație și încălzire vocală, jocul cu vocea, timbru și intonație;

Empatie și inteligența emoțională – cunoașterea profundă a personajelor și situațiilor;

Depășirea blocajelor emoționale – prin lucrul intens cu personajele jucate;

Înțelegerea firelor narative paralele în contextul global al piesei;

Sporirea spontaneității și creativității individuale;

Exersarea memoriei – învățarea textelor jucate prin înțelegerea lor;

Ascultarea activă – nu doar a cuvintelor, ci și a situațiilor, a emoțiilor transmise de celelalte personaje;

Prezență scenică – cum să captezi atenția publicului și să convingi. Construirea unor personaje puternice și autentice;

Crearea unei profunzimi narative;

Autocunoaștere – folosirea propriilor emoții în interpretarea personajelor jucate;

Comunicarea verbală și non-verbală și unitatea grupului.

Beneficiile unui curs de actorie pentru viața cotidiană sunt multiple, ele fiind utile indiferent de domeniul în care activăm.
Dacă sunteți interesați, vă așteptăm cu mult drag să dăm viață personajelor preferate!

CURS DE SKETCH COMEDY

(NIVEL: INTERMEDIAR ȘI AVANSAT)

Improteca

București, pe Comănița 9

Cursul își propune învățarea noțiunilor de bază pentru acest stil de sketch improv. Se adresează cursanților având cel puțin un modul de improvizație absolvit, cursul oferind profunzime cunoștințelor deja dobândite anterior.

Analizăm împreună ce înseamnă scenele excepționale, ce le face deosebite, care sunt elementele cheie, care pot fi repetate, cizelate și reintroduse într-un context ideal, prin care să ele să fie cu adevărat valorificate. Vom juca scene, pe care le analizăm în detaliu, le desfacem și reconstruim, le regândim, le reinterpretăm, le scriem într-un scenariu, pe care îl vom juca într-un spectacol. Învățăm să recunoaștem elementele bune dintr-o scenă, cum să construim narațiune coerentă, cum să facem personaje convingătoare, cu mize clare, cum să scriem un scenariu. Practic, ne construim arsenalul cu tehnici care să ne ajute să improvizăm mult mai bine. Vă așteptăm cu mult drag să construim împreună!

CURS DE IMPROVIZAȚIE MUZICALĂ

(NIVEL: INTERMEDIAR ȘI AVANSAT)

Improteca

București, pe Comănița 9

Cursul se adresează improvizatorilor intermediari și avansați, având cel puțin un modul de improvizație absolvit, cursul oferind mai multă profunzime cunoștințelor deja dobândite anterior.

Participanții au nevoie doar de mult entuziasm și pasiune pentru ritm, muzică și versuri. Învățăm împreună, prin jocuri de improv și tehnici vocale și de ritm cum să facem un show excelent cu muzică și improvizație. Lucrăm la un format unic, facem scene de improv care să funcționeze și să fie potențate de partea muzicală, construim rime, cântece în toate stilurile posibile, inventăm, dansăm, râdem mult! La sfârșitul fiecărui modul, vom susține un spectacol pe scenă.
Vă așteptăm cu mult drag și entuziasm să compunem și să cântăm împreună!

ATELIER DE POEZIE

(CATEGORIA DE VÂRSTĂ: ADULȚI)

Improteca

București, pe Comănița 9

Un curs cu totul special, pentru cei care iubesc poezia sau vor să se (re)îndrăgostească de ea.
Susținut de actori profesioniști, pasionați de versuri, cursul are că scop o introducere în lumea versurilor, prin analiza cuvintelor scrise, empatie și emoție autentică.

Repertoriul lucrat va fi stabilit împreună cu grupa formată, luând în considerare tipul de poezie cu care participanții rezonează cel mai mult.

Câteva dintre temele abordate sunt:

Încălzire vocală;

Analiza și interpretarea textului;

Dicție, intonație și respirație;

Regândirea versurilor și aproprierea cuvintelor scrise.

Atelierul va fi încheiat cu un spectacol de poezie, susținut de participanții doritori.
Te așteptăm cu mult drag!

CURS DE DICȚIE ȘI PREZENȚĂ SCENICĂ

(CATEGORIA DE VÂRSTĂ: ADULȚI)

Improteca

București, pe Comănița 9

Mai mult ca oricând, abilitățile de prezentare au devenit esențiale, indiferent de domeniul în care activăm. Este cunoscut faptul că peste 70% dintr-un discurs stă în limbajul corporal și gestică.

Apoi, un procent important îl constituie modul în care spunem mesajul pe care dorim să îl transmitem, iar pentru o transmitere corectă a acestuia, o dicție bună, o intonație coerentă și convingătoare și o respirație corectă, adaptată mesajului nostru sunt primordiale. În mod surprinzător, în dialog sau prezentări, doar un procent foarte mic din mesajul nostru îl constituie cuvintele folosite și înțelesul acestora.
O prezentare convingătoare se construiește treptat, prin exercițiu și tehnică.
Cursul pe care îl propunem include învățarea și exersarea acestor tehnici de bază ale discursului, urmând descoperirea și exersarea altor trucuri și tehnici personalizate pentru fiecare cursant. Pentru că farmecul discursului, dincolo de tehnică și experiență, are la bază personalitatea unică a fiecăruia dintre noi.

Fiecare curs include, printre altele:

Exerciții de încălzire vocală și dicție;

Lucru pe text – învățăm construirea momentelor culminante și interesante;

Construirea unei prezentări convingătoare – transformarea mesajului într-o poveste captivantă;

Câștigarea empatiei și atenției publicului, folosind tehnici din actorie.

Exerciții de încălzire fizică și postură corectă;

Exersarea intonației și respirației, adaptate textelor alese;

Descoperirea personajului care prezintă – accentuarea și dezvoltarea stilului propriu, care constituie baza prezentatorului;

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați pe mail, pe Facebook sau telefonic.
Vă așteptăm cu mult drag!

CURSURI DE DANS ȘI MIȘCARE SCENICĂ

(CATEGORIA DE VÂRSTĂ: ADULȚI)

Improteca

București, pe Comănița 9

Începem în ritmul dumneavoastră. Într-un modul de dans, vom învăța diferite stiluri și mișcări, iar programa va fi regândită în funcție de dorințele și nivelul grupei formate.
Chiar dacă doriți câteva cursuri pentru o mai bună postură și coordonare, sau dacă vă interesează să formați o bază pe care să construiți mai departe alte cursuri de dans, întâlnirile noastre au multiple beneficii pentru dumneavoastră.

Dansul ajută la motricitate, la exprimare prin mișcare. Este cea mai veche formă de exprimare non-verbală, contribuind la dezvoltarea noastră personală și socială.
În cadrul acestui curs, cursanții vor învăța mișcări de bază, de echilibru al corpului.
Acest curs vă dezvoltă atât tehnica de lucru în pereche, cât și de lucru în grup și individual.

Cursul este disponibil pentru grupe de începători, intermediari și avansați.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați pe mail, pe Facebook sau telefonic.

Vă așteptăm cu mult drag!

CURSURI DE PICTURĂ ȘI DESEN

(CATEGORIA DE VÂRSTĂ: ADULȚI)

Improteca

București, pe Comănița 9

Interesul pentru desen și pictură poate fi transformat într-o pasiune adevărată, exersată și materializată la cursurile de specialitate. Tehnici de design, culori și creativitate artistică vor fi practicate pe parcursul modulului, alături de traineri și artiști cu experiență în predare.

Fie că doriți să puneți bazele solide pentru ulterioare cursuri în domeniul artistic, sau dezvoltarea unei pasiuni creative, cursurile noastre sunt personalizate pentru dorințele cursanților noștri.
Modulul este disponibil atât pentru nivelul de începători, cât și pentru intermediari și avansați.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați pe mail, pe Facebook sau telefonic.

Vă așteptăm cu mult drag!

beneficii

Gândire pozitivă

Având la bază conceptul “Da, și”, improvizația te ajuta să devii mai pozitiv;​

CREATIVITATE

Improvizația stimulează creativitatea. Studiile psihologice arată că improvizația stimulează gândirea divergentă;​

LUCRU ÎN ECHIPĂ​

Prin improvizație vei învăța să iți sprijini colegii de echipă. Devii un improvizator mai bun atunci când îi ajuți pe ceilalți.​

contactează-ne:

email: contact@improteca.ro

Adresă: strada Comănița, nr. 9, et. Mansardă

Tel: 0727554875